Ontdek hoe Drinxx, een groeiend en betrouwbaar bedrijf met slijterijen, wijnhandels en een groothandel, hun voorraadbeheer naar een hoger niveau tilt met behulp van barcodescanning en de PerfectFlow-oplossing.

Drinxx Slijterij & Wijnhandel is dé bestemming voor een uitgebreid assortiment aan wijnen, gedistilleerd, bieren, frisdranken en andere gerelateerde producten. Met vestigingen in Noordwijk, Den Haag en Voorhout bedient Drinxx een breed publiek. De bevoorrading van deze slijterijen wordt verzorgd door Drinxx Groothandel BV, die zich specifiek richt op leveringen aan café’s, restaurants, hotels, sportverenigingen, strandpaviljoens en clubs in een uitgestrekt gebied.

Een van de uitdagingen waar Drinxx tegenaan liep, was het bijhouden van de dagelijks fluctuerende voorraad in zowel de winkels als de groothandel. Om dit probleem op te lossen, zocht Drinxx naar een partner met expertise op het gebied van logistiek en voorraadbeheer. Belangrijk was een partner met specifieke kennis en bewezen integraties met Exact Online. Na een aanbeveling van Exact Online kwam Drinxx in contact met Nubes die een gecertificeerde voorraadbeheeroplossing met Exact online hebben.

In nauwe samenwerking met Nubes werd een oplossing ontwikkeld met als doel automatisch bestellingen te genereren in de groothandeladministratie op basis van de voorraadbehoeften van de winkels. Een essentieel onderdeel van dit proces was het nauwkeurig tellen van de voorraad om eventuele afwijkingen te corrigeren. Gelukkig waren alle artikelen in de winkels voorzien van EAN13 barcodes.

Met behulp van de PerfectFlow-applicatie kunnen de medewerkers van de winkels eenvoudig bestellingen plaatsen. Voordat deze bestellingen naar Exact online worden verzonden, worden ze eerst goedgekeurd in het online portal van Nubes. In dit overzicht is direct zichtbaar wat elke winkel heeft besteld, en indien nodig kunnen bestellingen worden aangepast. Na goedkeuring worden de bestellingen via een verkooporder doorgestuurd naar ExactOnline. Op basis van de beschikbare voorraad in de groothandel berekent Exact vervolgens wat er daadwerkelijk bij de leveranciers besteld moet worden en wordt er een inkooporder in de winkel administratie aangemaakt.

Met de implementatie van deze oplossing heeft Drinxx de eerste stappen gezet op weg naar verdere optimalisatie van voorraadbeheer en digitalisering. Het volgende doel is om de processen rondom de groothandel en winkels verder te digitaliseren. Door gebruik te maken van barcodescanning worden inkomende en uitgaande stromen geoptimaliseerd, waardoor het ontvangen en controleren van artikelen op nauwkeurigheid en aantallen efficiënter wordt.

Leave a Reply