Met PerfectflowWMS zijn wij in staat om ons pickproces volledig digitaal uit te voeren. Het printen van SSCC labels én het versturen van het DESADV bericht is standaard mogelijk.

“Floorweb maakt het orderpickproces volledig papierloos met PerfecflowWMS. Onze foutmarges en administratieve handelingen worden tot een minimum beperkt.

Floorweb is een specialist op het gebied van steigerhout en bestaat uit drie webshops: Barnwoodweb, Barnwoodweb b2b en Steigerhoutweb. We leveren Steigerhout, Schuifdeursystemen en Barnwood aan particulieren, aannemers en diverse grote retailorganisaties in Europa, waaronder Hornbach.

Als gevolg van onze sterke groei en het toenemende aantal logistieke bewegingen moesten we onze logistieke operatie optimaliseren. Hornbach eiste ook dat haar leveranciers via EDI zouden leveren. Voor Floorweb betekende dit dat we na het orderpicken een digitaal DESADV-bericht in combinatie met een GS1 SSCC-label moesten genereren.

We hebben gekeken of ons huidige ERP-systeem “Exact Online” mogelijkheden bood om dit bericht en label te realiseren via een APP center-partner. In eerste instantie kwamen we uit bij het EDI-platform van “Transus”, dat een standaardkoppeling met Exact Online biedt. Met deze koppeling kunnen we vanuit de functie “goederenlevering” in Exact Online een DESADV-bericht aanmaken.

Vanwege de druk van Hornbach zijn we verder gaan zoeken naar een geschikte partner. Via het APP center van Exact Online kwamen we ook bij Nubes terecht, een gecertificeerde partner met veel logistieke kennis. Nubes biedt een modulair systeem genaamd “PerfectflowWMS”, waardoor we specifieke functionaliteiten op de werkvloer kunnen gebruiken om snel de grootste pijnpunten op te lossen. Een bijkomend voordeel van dit systeem is dat er een standaard gecertificeerde koppeling met Exact Online beschikbaar is, aldus Arjan Hogewoning, directeur van Floorweb.

Tijdens de eerste analyse door logistiek specialist en mede-eigenaar van Nubes, Martijn Koppe, bleek al snel dat de bestaande mogelijkheden binnen Exact Online te beperkt waren. Ook waren de administratieve handelingen voor het verkrijgen van de benodigde gegevens in combinatie met Transus tijdrovend en foutgevoelig.

Om het orderpickproces te optimaliseren en direct de juiste gegevens voor het DESADV-bericht op te kunnen bouwen, hebben we gekozen voor de module “Perfecflow orderpicking”. Er is nu een standaard API-koppeling beschikbaar tussen Perfectflow en Transus. Via de WMS-webapplicatie worden de verkooporders getoond en genereert de gebruiker picktaken op basis van de leverdatum, die vervolgens worden toegewezen aan een mobiele scanner in het magazijn.

Leave a Reply